Privétraining

Video afspelen

Hoe leren honden en waarom willen ze leren.

Waarom een hond wilt leren is eigenlijk heel simpel: jouw hond wil zich prettig voelen en om dat te krijgen, probeert hij onprettige prikkels te vermijden.

De motivatie van de hond om te leren ligt in de doorlopende uitdaging van de rangordes voor zijn bevestiging, zijn veiligheid en zijn geborgenheid. Hij wilt zeker weten dat de rangordes nog steeds zo zijn als ze horen te zijn.

Het is van belang dat jij, als leider, je hond weet te motiveren.
Voor een hond is deel uitmaken van een sociaal verband, de roedel, het allerbelangrijkste.
Het volgen, bij het wandelen, is de kern en de basis van zowel individueel sociaal gedrag als van gezamenlijk sociaal gedrag, respect hebben voor elkaar.

Gedrag dat beloont wordt, gaat uw hond herhalen; het leermechanisme is heel simpel bij de hond: uw hond wil zich graag prettig voelen en om dat te bewerkstellen probeert hij onprettige situaties en onprettige prikkels te vermijden.

Trainingen geef ik individueel, zodat het afgestemd is op baasje en zijn hond. Ieder baasje en iedere hond is anders, iedereen leert op zijn eigen tempo, met de nodige tussentijd.

Prijs

50 euro per uur
Trainingen worden bij mij thuis gehouden of op locatie indien nodig, met kilometervergoeding van 0,40 euro per kilometer.

error: Content is protected !!